Investeringar

Alla investeringar Nuvarande

Lyko

Lyko är Sveriges ledande aktör inom försäljning av professionella hårvårdsprodukter

I december 2010 förvärvade Fidelio Capital Bellbox AB, Sveriges ledande butikskedja inom försäljning av professionella hårvårdsprodukter. I november 2014 gick Bellbox samman med Lyko.se för att skapa en ledande multi-channel retailer inom segmentet. Lyko har idag ca 40 butiker belägna i köpcentrum runt om i Sverige. Lyko har även frisörer och stylister i samtliga butiker.

Läs mer på Lykos hemsidaVD: Rickard Lyko
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
Anställda: 290
Förvärvsår: 2010
Industri: Retail

AniCura

AniCura är ledande i Europa inom högkvalitativ djursjukvård för sällskapsdjur, ursprungligen skapat av Fidelio 2011

Företaget föddes ur idén att med gemensamma resurser skapa en bättre djursjukvård och grundades 2011 som den första sammanslagningen av djursjukhus i Norden. Idag är AniCura en förebild inom avancerad djursjukvård och en uppskattad partner till djurägare och remitterande veterinärer i Europa.

Inom företaget erbjuds ett stort utbud av medicinska och kirurgiska tjänster. Detta innefattar alltifrån förebyggande vård och bassjukvård, till avancerad diagnostik, invärtesmedicin, intensivvård, kirurgi och ortopedi.

AniCura erbjuder modern och högkvalitativ djursjukvård genom 270 kliniker rumt om i Europa och skapar trygghet för djurägare genom hög tillgänglighet och patientsäkerhet. Företagets 5 500 medarbetare tar varje år hand om fler än två miljoner patienter.

I juni 2018 offentliggjordes att AniCura förvärvas av Mars Petcare, ett familjeägt bolag ledande inom djursjukvård i USA

Läs mer på AniCuras hemsidaVD: Peter Dahlberg
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
Anställda: 5 500
Förvärvsår: 2011
Avyttringsår: 2018
Industri: Djursjukvård

Greenfood

Greenfood är en av nordens ledande aktörer inom frukt och grönt och innovativa måltidslösningar

Greenfood är en ledande aktör inom frukt och grönt och har verksamhet i Sverige, Finland, Spanien och Danmark. Koncernen omsätter ca 5 miljarder kronor och har 1 300 anställda verksamma inom tre affärsområden – Sourcing, Fresh Cut och Picadeli. Greenfood bildades 2015 genom en sammanslagning av Fidelio Capitals tidigare portföljbolag Picadeli och STC Greenfood.

Läs mer på Greenfoods hemsidaVD: David von Laskowski
Huvudkontor: Helsingborg, Sverige
Anställda: 1 300
Förvärvsår: 2012 och 2015
Industri: Hälsosam mat

Nextmune

Läkemedelsbolag inom specifika nischer för sällskapsdjur skapat av Fidelio genom sammanslagningen av fem separata verksamheter.

Nextmune är en global ledare inom allergidiagnostik och allergibehandling för sällskapsdjur. Bolaget erbjuder proprietära produkter under välkända varumärken, exempelvis Artuvetrin – den enda licensierade immunoterapin för behandling av allergi i Europa. Nextmune har vidare en portfölj av kosttillskott som rekommenderas och säljs av veterinärer. Bolaget omsätter EUR 18 miljoner (pro forma) och dess produkter säljs i närmare 80 länder. Nextmune har skapats  genom sammanslagningen av fem separata verksamheter: ArtuVet (Nederländerna), Alergovet (Spanien), Oystershell Animal Health (Belgien), Spectrum Labs (USA) och Dr. Baddaky (Norge).

Läs mer på Nextmunes hemsidaVD: Magnus Kjellberg
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
Anställda: 90
Förvärvsår: 2015
Industri: Djursjukvård

NN07

NN07 är ett snabbväxande klädmärke inom segmentet casual clothing som fokuserar på design och försäljning av kläder till premiumsegmentet

I augusti 2016 förvärvade Fidelio Capital NN07. NN07 är ett snabbväxande klädmärke inom segmentet casual clothing som fokuserar på design och försäljning av kläder till premiumsegmentet. Målgruppen utgörs av män i åldrarna 20-50 år. Bolaget grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Läs mer på NN07s hemsidaVD: Tommy Holte
Huvudkontor: Köpenhamn, Danmark
Anställda: 23
Förvärvsår: 2016
Industri: Detaljhandel

Indical Bioscience

Ledande leverantör av molekylär- och immunodiagnostiska produkter och lösningar speciellt utvecklade för veterinärmedicinska applikationer

Indical Bioscience tillhandahåller diagnostiska produkter speciellt utvecklade för veterinärmedicinska applikationer. Bolaget utvecklar och säljer hela diagnostiklösningar baserat på PCR (molekylärdiagnostik) och ELISA-teknologi (immunodiagnostik). Produkterna används av laboratorier framförallt för att indikera och diagnosticera virus och bakterier hos produktionsdjur, för att motverka spridning och bidra till en bättre hälsa hos djur och människor. Indical Bioscience är baserat i Tyskland och säljer sina produkter i 169 länder genom sitt egna säljnätverk och genom distributörer

Läs mer på Indicals hemsidaVD: Fredrik Ullman
Huvudkontor: Leipzig, Tyskland
Anställda: 40
Förvärvsår: 2018
Industri: Diagnostik

VetFamily

VetFamily är en ledande leverantör av tjänster till fristående djursjukhus och veterinärklinker i Europa

Medlemmar i VetFamily får både tillgång till attraktiva rabatter hos viktiga leverantörer och fungerar som en plattform för kunskapsutveckling, marknadsföring och affärsutveckling. VetFamily erbjuder även djurägare VetPlan, en abonnemangsbaserad, digital vårdplan bestående av förebyggande vårdtjänster som syftar till att förbättra djurens välbefinnande och minska risker för allvarliga hälsoproblem genom att skapa en regelbunden dialog mellan djurägare och veterinär.

Läs mer på VetFamilys hemsidaVD: Mikael Sjögren
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
Anställda: 25
Förvärvsår: 2019
Industri: B2B services

Nabo

Mjukvaru- och servicebolag med fokus på att utveckla tjänster till boende och styrelser i bostadsrättsföreningar

Under våren 2018 var Fidelio med och lade grunden till Nabo genom förvärv av fyra separata verksamheter inom bostadsrättsförvaltning. I en bransch som brustit i innovation utmanar Nabo med marknadens enda digitala plattform specifikt utvecklad för bostadsrättsföreningar. Genom mjukvaruplattformen tillhandahåller Nabo digitala förvaltningstjänster som förenklar föreningens arbete och som samtidigt skapar större trygghet och kontroll för de boende.

Läs mer på Nabos hemsidaVD: Daniel Larsson
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
Anställda: 90
Förvärvsår: 2018
Industri: Software och service