Investeringar

Lyko

Lyko är sveriges ledande aktör inom försäljning av professionella hårvårdsprodukter

I december 2010 förvärvade Fidelio Capital Bellbox AB, Sveriges ledande butikskedja inom försäljning av professionella hårvårdsprodukter. I november 2014 gick Bellbox samman med Lyko.se för att skapa en ledande multi-channel retailer inom segmentet. Lyko har idag ca 40 butiker belägna i köpcentrum runt om i Sverige. Lyko har även frisörer och stylister i samtliga butiker.

Läs mer på Lykos hemsidaVD: Joanna Hummel
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
Anställda: 250
Förvärvsår: 2010
Industri: Retail

Anicura

AniCura är ledande i Europa inom högkvalitativ djursjukvård för sällskapsdjur, ursprungligen skapat av Fidelio 2011

Företaget föddes ur idén att med gemensamma resurser skapa en bättre djursjukvård och grundades 2011 som den första sammanslagningen av djursjukhus i Norden. Idag är AniCura en förebild inom avancerad djursjukvård och en uppskattad partner till djurägare och remitterande veterinärer i Europa.

Inom företaget erbjuds ett stort utbud av medicinska och kirurgiska tjänster. Detta innefattar alltifrån förebyggande vård och bassjukvård, till avancerad diagnostik, invärtesmedicin, intensivvård, kirurgi och ortopedi.

AniCura erbjuder modern och högkvalitativ djursjukvård på 130 orter i Europa och skapar trygghet för djurägare genom hög tillgänglighet och patientsäkerhet. Företagets 2 750 medarbetare tar varje år hand om fler än en miljon patienter.

Läs mer på AniCuras hemsidaVD: Peter Dahlberg
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
Anställda: 2 750
Förvärvsår: 2011
Industri: Djursjukvård

Greenfood

Greenfood är en av nordens ledande aktörer inom frukt och grönt och innovativa måltidslösningar

Greenfood är en ledande aktör inom frukt och grönt och har verksamhet i Sverige, Finland, Spanien och Danmark. Koncernen omsätter ca 4 miljarder kronor och har 750 anställda verksamma inom tre affärsområden – Sourcing, Fresh Cut och Picadeli. Greenfood bildades 2015 genom en sammanslagning av Fidelio Capitals tidigare portföljbolag Picadeli och STC Greenfood.

Läs mer på Greenfoods hemsidaVD: David von Laskowski
Huvudkontor: Helsingborg, Sverige
Anställda: 750
Förvärvsår: 2012 och 2015
Industri: Dagligvaruhandeln

Nextmune

Läkemedelsbolag inom specifika nischer för sällskapsdjur skapat av Fidelio genom sammanslagningen av tre separata verksamheter.

Nextmune är en Europeisk ledare inom allergidiagnostik och allergibehandling för sällskapsdjur. Bolaget erbjuder proprietära produkter under välkända varumärken, exempelvis Artuvetrin – den enda licensierade immunoterapin för behandling av allergi i Europa. Nextmune har vidare en portfölj av kosttillskott som rekommenderas och säljs av veterinärer. Bolaget omsätter EUR 8 miljoner (pro forma) och dess produkter säljs i över 40 länder. Nextmune skapades under 2015/16 genom sammanslagningen av tre separata verksamheter: ArtuVet (Nederländerna), Alergovet (Spanien) och Oystershell Animal Health (Belgien).

Läs mer på Nextmunes hemsidaVD: Magnus Kjellberg
Huvudkontor: Stockholm, Sverige
Anställda: 50
Förvärvsår: 2015
Industri: Djursjukvård

NN07

NN07 är ett snabbväxande klädmärke inom segmentet casual clothing som fokuserar på design och försäljning av kläder till premiumsegmentet

I augusti 2016 förvärvade Fidelio Capital NN07. NN07 är ett snabbväxande klädmärke inom segmentet casual clothing som fokuserar på design och försäljning av kläder till premiumsegmentet. Målgruppen utgörs av män i åldrarna 20-50 år. Bolaget grundades 2007 och har sitt huvudkontor i Köpenhamn.

Läs mer på NN07s hemsidaVD: Tommy Holte
Huvudkontor: Köpenhamn, Danmark
Anställda: 15
Förvärvsår: 2016
Industri: Detaljhandel