Global ledare inom ortopediska implantat och instrument för husdjur

Movora

Movora skapades av Fidelio genom förvärv av tre företag baserade i Schweiz och USA under 2019 och 2020. De tre förvärven resulterar i en av de ledande aktörerna globalt inom ortopediska implantat för husdjur.

Utöver att designa och distribuera ortopediska implantat och instrument organiserar även Movora utbildningsseminarier där veterinärer lär sig en rad olika ingrepp och får inblick i den senaste produktutvecklingen.

Med en av marknadens bredaste produktportföljer, från avancerade höftimplantat till suturer, kommer gruppen fortsätta investera i innovation, produktutveckling och ett marknadsledande kunderbjudande.

Produkterna säljs till veterinärer och djursjukhus i över 45 marknader, där den största produktgruppen är implantat för höfter och knän och låsplattor för frakturer.

VD:
Huvudkontor: USA
Anställda: 90
Förvärvsår: 2019
Förvärv: 3
Industri: Djursjukvård
Djursjukvård
Hemsida: movora.com

Relevanta nyheter

Fidelio etablerar Movora, en världsledande aktö…

Fidelio skapar Movora och etablerar därgenom en världsledande aktör inom ortopediska implantat för husdjur. Movora består av tre bolag; Kyon (Schweiz), BioMedtrix (USA) och VOI (USA) som Fidelio förvärvade under 2019 och 2020. Gruppen har åtta kontor i fem olika

Läs mer

Fidelio förvärvar Veterinary Orthopedic Implant…

Fidelio Capital förvärvar majoriteten av aktierna i Veterinary Orthopedic Implants (VOI). VOI är ett ledande bolag inom ortopediska implantat och instrument för veterinärindustrin. Bolaget är baserat i Florida, USA, och säljer sina produkter till över 40 marknader världen över. Läs

Läs mer

Fidelio förvärvar BioMedtrix

Fidelio Capital förvärvar majoriteten av aktierna i BioMedtrix. BioMedtrix är ett ledande bolag inom ortopediska implantat och instrument för veterinärindustrin. Bolaget är baserat i New Jersey, USA, och säljer sina produkter till över 35 marknader världen över. Läs det fullständiga

Läs mer

Fidelio förvärvar Kyon

Fidelio Capital förvärvar majoriteten av aktierna i Kyon. Kyon är ett ledande bolag inom ortopediska implantat och instrument för veterinärindustrin. Bolaget är baserat i Zürich, Schweiz, och säljer sina produkter till över 45 marknader världen över.

Läs mer