Fidelio skapar Vimian – ett globalt ”powerhouse” inom djurhälsa

april 15, 2021

Efter ett decennium av att framgångsrikt investerat i och utvecklat ledande aktörer på den snabbt växande marknaden för djurhälsa, offentliggör Fidelio Capital AB (Fidelio) idag skapandet av Vimian – en global och diversifierad grupp av innovationsdrivna företag som verkar inom fyra snabbt växande områden med fokus på förbättrad djurhälsa. Med huvudkontor i Stockholm når Vimian och dess dotterbolag fler än 15 000 kunder i över 70 länder, sysselsätter över 400 medarbetare och har en årlig omsättning om cirka 140 miljoner euro.

Som grupp fokuserar Vimian på fyra grundläggande områden inom djurhälsa; Specialty Pharma, Diagnostics, Veterinary Services och MedTech. Samtliga bolag delar en passion för att driva utvecklingen mot förbättrad djurhälsa och därmed en positiv samhällspåverkan genom att leverera lösningar, produkter och tjänster till djurägare och veterinärer runt om i världen.

“Genom att skapa Vimiam etablerar vi en global plattform med ett tydligt mål att leda den pågående transformationen av den snabbt växande djurhälsomarknaden. Med Vimian samlar vi några av de mest innovativa, högkvalitativa och entreprenöriella bolagen under ett och samma paraply för att skapa ett unikt och diversifierat erbjudande av högkvalitativa produkter och tjänster inom fyra snabbväxande områden”, säger Gabriel Fitzgerald, grundare och VD av Fidelio.

Grunden till Vimian lades 2015, då Fidelio investerade i vad som skulle bli Nextmune, Vimians Specialty Pharma-division. Sedan dess har Fidelio fortsatt att investera i och stötta entreprenörer, bolagsledningar och delägare i marknadsledande företag inom Diagnostics (Indical Bioscience), Veterinary Services (VetFamily) och MedTech (Movora). Fram till idag har 20 bolag blivit en del av Vimians plattform på sin fortsatta resa mot förbättrad djurhälsa.

”Med Vimian kan vi kombinera styrkan i en global grupp med den intimitet, snabbhet och kreativitet som kännetecknar ett ägardrivet företag. Genom att dela kunskap, insikter och resurser över hela vår grupp skapar vi en fantastisk möjlighet att påskynda innovation, attrahera talanger och accelerera tillväxt. Tillsammans når vi över 15 000 veterinärkliniker och 1 500 laboratorier globalt, med en hög nivå av vetenskap och teknologi inom våra fyra utvalda områden. Vi delar alla en passion för att skapa en positiv inverkan genom förbättrad djurhälsa och jag ser fram emot en spännande resa tillsammans med hela Vimian-teamet”, säger Dr. Fredrik Ullman, VD för Vimian (tidigare VD för Indical Bioscience).

Andra nyheter

SBC och Nabo i samarbete om digitalisering av bos…

SBC kommer nu ytterligare förenkla för sina kunder samtidigt som man effektiviserar sin egen verksamhet genom att använda Nabos ledande digitala plattform för förvaltning. Samarbetet innebär att cirka 600 000 boenden i Sverige kommer att vara anslutna till plattformen i

Läs mer

Fidelio etablerar Movora, en världsledande aktö…

Fidelio skapar Movora och etablerar därgenom en världsledande aktör inom ortopediska implantat för husdjur. Movora består av tre bolag; Kyon (Schweiz), BioMedtrix (USA) och VOI (USA) som Fidelio förvärvade under 2019 och 2020. Gruppen har åtta kontor i fem olika

Läs mer

Indical expanderar till husdjursdiagnostik genom …

Indical har förvärvat Afosa GmbH, en ledande leverantör av ELISA-diagnostikprodukter till husdjurssektorn, baserad i Tyskland. Indical har idag en bred produktportfölj av molekylära och immunologiska diagnostiklösningar med fokus på produktionsdjur. Produkterna bygger på mer än 20 års forskning och utveckling

Läs mer